Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ενημερωτική επιστολή ενόψει των εκλογών στον Ι.Σ.Π.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Ι.Α.ΣΥ.)

Θέμα: Νέα παράταξη Ιατρική Ανεξάρτητη συνεργασία (Ι.Α.ΣΥ.) για τον ΙΣΠ - κάλεσμα για υποψηφιότητες


Πάτρα 21-8-2014

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών που θα διενεργηθούν στις 05/10/2014, συνεδρίασαν τα μέλη της παράταξης ΑΚΕΛΙ (Ανεξάρτητη Κίνηση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών), με σκοπό την αποτίμηση της πορείας της και τη λήψη αποφάσεων όσον αφορά το μελλοντικό σχεδιασμό. 

Η θητεία της παράταξης με την αγαστή συνεργασία των δύο συντονιστών με τις άλλες παρατάξεις / μέλη του εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική. Ο συνδυασμός μετά την αρχική συγκρότηση ενωτικού προεδρείου με τη Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΔΗ. Κ. Ι.) και μετέπειτα και με την Ανεξάρτητη Κίνηση Ιατρών (Α. Κ. Ι.), εξέλεξε τους προέδρους του ΙΣΠ, κ. Α. Σωτηρούδη και κ. Α. Μαστοράκου. Η συνεργασία των παρατάξεων στα πλαίσια του προεδρείου, αλλά και με τα άλλα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ, κρίνεται ιδιαίτερα εποικοδομητική.

Η ανεξάρτητη και αδέσμευτη διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων των ιατρών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ήταν έκδηλη σε όλη τη διάρκεια της τριετούς θητείας του παρόντος Δ.Σ.

Σε ένα περιβάλλον ταχέων μεταρρυθμίσεων, πολυπλοκότητας νόμων, υπουργικών αποφάσεων και καταιγιστικού βομβαρδισμού νέων μέτρων, ο Ιατρικός Σύλλογος ανέλαβε με επιτυχία το έργο της έγκαιρης ενημέρωσης των μελών και των απαραίτητων αντιδράσεων και διευκρινίσεων, με ιδιαίτερη εργατικότητα και συνέπεια.

Με συνεργατικές δράσεις με τον ΠΙΣ, Ιατρικούς Συλλόγους, ιατρικές ενώσεις και ομοσπονδίες, διενεργούνται συστηματικά κοινές πολύπλοκες παρεμβάσεις κατά της επιστημονικής και επαγγελματικής απαξίωσης του ιατρικού επαγγέλματος.

Η θητεία του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κρίνεται ως αξιόλογη, σοβαρή, δίκαιη και αμερόληπτη.

Δεδομένης της δυσκολότερης ίσως συνδικαλιστικής συγκυρίας όλων των εποχών για τον ιατρικό κόσμο, όπου οι αιφνιδιασμοί και οι ανατροπές είναι καθημερινό φαινόμενο, κρίνεται σκόπιμη η διεύρυνση των σχέσεων συνεργασίας των ιατρών και η ανάπτυξη συλλογικότηταςστη διεκδίκηση κοινών αιτημάτων της ιατρικής κοινότητας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλες τις παρατάξεις και τα μέλη (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) του Ιατρικού Συλλόγου να συμμετάσχουν μαζί μας ως ισότιμοι συνοδοιπόροι σε μία ανεξάρτητη κοινή πορεία διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του ιατρικού κλάδου, χωρίς τις γνωστές δεσμεύσεις ή εξαρτήσεις του παρελθόντος, τα γραμμάτια των οποίων καλείται ο ιατρικός κόσμος να πληρώσει ακριβά σήμερα.

Η νέα παράταξη ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Ι.Α.ΣΥ.) ελπίζει στη θετική ανταπόκριση και τη στήριξη των ιατρών στις επερχόμενες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και καλεί τα μέλη που το επιθυμούν, να δηλώσουν υποψηφιότητα ως τις 05-09-2014.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Ι.Α.ΣΥ.

Η επικεφαλής
Άννα Μαστοράκου

1η επιστολή Ι.Α.ΣΥ.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου